Vuoden 2017 toimintakertomus

22.4.2018

YLEISTÄ
Yhdistyksen tarkoituksena on edistää noutajien metsästyskäyttöä ja -koeharrastusta sekä jäsenten metsästysmahdollisuuksia. Vuonna 2017 pääpaino on ollut kokeiden järjestämisessä sekä jäsenistölle suunnatuissa koulutuksissa. Vuoden 2017 lopussa yhdistyksellä oli yhteensä 471 jäsentä.

TIEDOTUSTOIMINTA

Yhdistyksen päätiedotuskanavana ovat kotisivut osoitteessa www.metsastysnoutajat.com sekä Facebookissa toimiva julkinen ryhmä, jolla on 1344 tykkääjää. 

TAPAHTUMAT

Noutaja ylösajavana lintukoirana -koulutus Nurmijärjellä 11.-12.2. Kouluttajana Heikki Nevalainen. Koulutukseen osallistui 13 koirakkoa ja 4 kuunteluoppilasta. Koulutus keräsi kiitosta osallistuneilta ja sen uusimista toivottiin.

Haulikkoammunnan alkeiskoulutus Nokialla 8. ja 15.6. Kouluttajana Matti Kokkonen Nokian Seudun ampujista. Koulutukseen osallistui 7 jäsentä.

Vesityökoulutus Oulunsalossa 10.7. Koulutukseen osallistui 11 koirakkoa ja 3 kuunteluoppilasta. Kouluttajana Sari Kunnas ja Matti Rusi.

Vesityökoulutus 2.-3.9. Katteluksessa Lohjalla. Koulutukseen osallistui 25 koirakkoa ja 5 kuunteluoppilasta. Kouluttajana Jyry Tuominen

Vesityökoulutus 9.9. Outokummussa. Koulutukseen osallistui 10 koirakkoa ja 5 kuunteluoppilasta. Kouluttajana Heikki Nevalainen.

Haulikkoammunnan alkeiskoulutus Sipoossa yhdessä Pääkaupunkiseudun Kultaiset ry:n kanssa 12. ja 19.9. Koulutukseen osallistui 10 jäsentä. Kouluttajana SSG:n hallituksen jäsen Jarmo Rosenqvist.

Metsästys

Jäseniä koirineen osallistui runsain määrin yhdistyksen hoitamiin sorsa- ja fasaanijahteihin.

KOETOIMINTA

NOU 20.5.2017, tuomari: Pasi Majuri. Vastaavana koetoimitsijana toimi Jarmo Eerilä ja koesihteerina Sirpa Lastunen-Turppa.

NOME-B ALO-luokka 21.5.2017, tuomari: Pasi Majuri. Vastaavana koetoimitsijana toimi Jarmo Eerilä ja koesihteerina Sirpa Lastunen-Turppa.

SMN:n B-mestaruuskokoe Pöytyällä 17.-18.6.2017. Molempina päivinä AVO ja VOI-luokka. Tuomareina olivat Vesa Turunen ja Petri Tuominen (VOI) ja Jouni Vimpeli (AVO). Vastaavana koetoimitsijana toimi Esa Schön ja koesihteerinä Sari Lehtonen-Lammi. Mestaruuden voitti Watermark’s Texas Hold’Em ja Esa Valkonen.

NOME-A 14.10.2017 Siuntio, tuomareina: Pekka Uusimäki ja Tomi Sarkkinen. Vastaavana koetoimitsijana toimi Antti Nurmi, koesihteerinä Krista Leinonen.

NOWT 4.-5.11.2017 Lohja, tuomareina: Tomi Sarkkinen ja Teppo Pekkanen. Vastaavana koetoimitsijana toimi Esa Schön ja koesihteerinä Krista Leinonen. Metsästysnoutajien WT-mestari 2017 Kulteen Baron ja Petri Paavola.

UUDET KÄYTTÖVALIOT

 

 • FI KVA Highhut's Eleonorae, om. Ville ja Anne Rantala

 • FI KVA FI JVA Grassduck’s Red Glimmer , om. Outi Terho

 • FI KVA-WT FI KVA WTW-17 Weljesten Maximus Au, om. Minna Saksi

 • FI KVA Jummi-Jammin Teerenpeli, om. Minna Johansson

 • FI KVA Kulteen Duke, om. Tuija Nevalainen

 • FI KVA Namusillan Tähtituli, om. Marjaana Kousa

 • FI KVA Hightest Duck Combine, om. Harri Sivèn

 • FI KVA Hardrocks Mint Chocolate, om. Marika Kuivalainen

 • FI KVA Hillraisins Agnetha, om. Sari Kunnas ja Matti Rusi, ohj. Matti Rusi

 • FI KVA Weljesten Glikeria Au, om Tuula ja Petri Tohka, ohj, Petri Tohka

 • FI KVA Satukartanon Black Pete, om. Reijo Pajune


PENTUVÄLITYS

Yhteensä 15 pentuetta oli yhdistyksen pentuevälityksessä vuonna 2017. 10 labradoripentuetta, 3 kultaisennoutajan pentuetta ja 2 sileäkarvaisen noutajan pentuetta.  

KOULUTUS

Yhdistyksen hallituksen jäsenistä Matti Rusi ja Krista Leinonen osallistuivat Suomen Noutajakoirajärjestön koulutuspäiville maaliskuussa 2017.

HALLINTO

 

Yhdistyksen hallitus kokoontui yhteensä 4 kertaa. 2 kertaa kasvotusten ja 2 kertaa puhelinkokouksena. Hallituksen jäsenet osallistuivat kokouksiin seuraavasti: Matti Rusi 4 kertaa, Anu Mikkola 4 kertaa, Teemu Toukonen 4 kertaa, Jarmo Eerilä 3 kerta, Krista Leinonen 3 kertaa, Esa Schön 3 kertaa, Pasi Tikka 3 kertaa, Petri Matintalo 1 kerta.

 

SÄÄNTÖJEN MÄÄRÄÄMÄT KOKOUKSET

Yhdistyksen kevätkokous pidettiin 18.3.2017 Lahdessa, Kokoukseen osallistui 14 yhdistyksen jäsentä. 

Yhdistyksen syyskokous pidettiin Kettukallion elämystilalla Sammatissa 4.11.2017. Kokoukseen osallistui 11 yhdistyksen jäsentä.