Suomen Metsästysnoutajat ry:n toiminnassa uusia tuulia

1.6.2016

Suomen Metsästysnoutajien hallitus on tämän vuoden ajan käynyt läpi yhdistyksen tarkoitusta, tehtävää ja tavoitteita ja miettinyt yhdistyksen toiminnan kehittämistä eri näkökulmista. Hallitus teetti keväällä myös jäsenkyselyn, jotta se saisi selville, ovatko kehittämissuunnitelmat linjassa jäsenten tarpeiden ja toiveiden kanssa.

Jäsenkyselyn tulokset olivat odotetunlaiset ja kehittämiskohteet linjassa jo tehtyjen suunnitelmien kanssa.

Yhdistyksen sääntöjen mukaan yhdistyksen tarkoituksena on puhdasrotuisten noutajien metsästyskäytön ja metsästyskoeharrastuksen sekä jäsentensä metsästysmahdollisuuksien lisääminen ja noutajien metsästysominaisuuksien vaaliminen.

Hallitus täsmensi yhdistyksen tavoitteiksi  

  • Tarjota enemmän metsästys- ja metsästyskoemahdollisuuksia noutajille
  • Luoda edellytyksiä yhä useamman noutajan metsästys- ja metsästyskoekokemuksiin
  • Tuoda esille noutajien käyttöä osana suomalaista monipuolista metsästyskulttuuria
  • Olla aktiivinen ja osallistuva tekijä metsästysnoutajakentässä yhteistyössä muiden noutajakoiratahojen kanssa.
  • Suomen Metsästysnoutajat ry:n tehtävänä eikä tavoitteena ole toimia millään tavalla jalostuksen ohjauksessa, se on noutajakoirarotujärjestöjen tehtävä.

Nykyisen toiminnan ja kokeiden lisäksi järjestämme jatkossa koulutustoimintaa (esim. vesityökoulutus, ylösajavana koirana toimiminen, metsästykseen liittyvä jäljestys) sekä pyrimme aktivoimaan noutajaihmisten tutustumista ampumaharrastukseen. Tavoitteena on myös metsästysnoutajatoiminnan kehittäminen yhteistyökumppaneiden kuten Suomen Noutajakoirajärjestön ja sen alueyhdistysten kanssa.

Tarkoituksena on ensin kokeilla suunniteltuja tapahtumia ja konseptoida toimintaa niiden pohjalta myös yhteistyökumppaneiden kanssa. Paljon on kiinni siis myös teistä jäsenistä miten toiminta jatkossa kehittyy.

Vuoden 2017 toimintasuunnitelmaan tullaan edelleenkin ehdottamaan metsästysmatkojen järjestämistä.

Kaiken yhdistyksen toiminnan tarkoituksena on tietysti palvella sen jäseniä yhdistyksen tarkoituksen ja tehtävien puitteissa. Uudenlaista toimintaa kokeilemalla löydämme yhdessä parhaat keinot metsästysnoutajatoiminnan edistämiseksi.

Yhteistyöterveisin

Hallitus